tisdag 19 maj 2015

Överskåp

Äntligen är överskåpet på plats! Att renovera ett hus själv är inte lätt då det ofta behövs flera par händer. Tyvärr är jag urdålig på att be om hjälp. Därför kan dra ut på tiden innan vissa saker händer. Som det här överskåpet som alldeles för tungt och otympligt för en person. Först tog det tid att få ner det från den gamla platsen. Sedan att få upp det på den nya platsen. Men nu sitter det där. Tack alla för hjälpen!

 
Under hösten/våren har jag skrapat bort den gamla färgen och målat om den i Ottossons bladgröna linoljefärg. Det är samma nyans som alla fönster renoveras med. Jag älskar den nyansen!
Under skåpet blir det en liten extra hylla och sedan enkelt vitt kakel ovanför diskbänken. Det passar väldigt bra till den äggoljetempera målade lumppappen.



fredag 8 maj 2015

Härliga Hem

För några veckor sedan fick jag besök av Tå reportern Katarina Östholm. Vilket resulterade i en fin artikel i tidningens bilaga Härliga Hem. Bilagan kom ut idag med TÅ. 
Vi hade en trevlig stund då jag visade henne runt och berättade om huset, mina planer och drömmar. Katarina är så duktig på att fånga den rätta känslan när hon skriver och fotograferar. Så givetvis blev det jättebra!

Foto: Katarina Östholm 




Här är en möjlighet att läsa artikeln för er som inte har tidningen. 

måndag 4 maj 2015

Valborg

Som många andra så passade vi på att elda den sista april. 


För drygt ett år sedan så lät jag avverka skog och sly som vuxit upp runt huset. Då hann jag bara att elda upp riset på baksidan. Trots att jag eldade under flera helger så hade jag kvar på hela framsidan mot vägen. Så nu var det dags igen! Jag fick hjälp av snälla pappa Åke och Pia. De kom med husbilen och hade god mat med sig. Vi höll på att elda och dra ris i 5 timmar och blev klara sent på kvällen. På den tiden hann vi med ca en tredjedel. Tilläggas ska att vi hann med fikapauser och en och annan whiskey också. Kvällen avslutades med mys i husbilen medans glöden falnade i mörkret.





Första maj tittade solen fram emellanåt. På eftermiddagen när min fantastiska hjälp farit vidare fortsatte jag själv att kratta, dra ris och elda. Det kommer att bli så snyggt när det blir grönt! Än är det långt till en välansad gräsmatta så jag hoppas på en vildvuxen äng som döljer stubbarna tills den dag då det är dags att ta bort dessa.





Vilken lycka!
Lavendel och smultron har överlevt vintern i pallkragarna.


Och detta är riset som återstår att elda!



För drygt ett år sedan såg det ut så här!
Om man går tillbaka och tittar på bilder som jag tog förra våren då är jag ganska stolt över vad jag åstadkommit under ett år!